Pim Fortuyn Forum
Pim Fortuyn Forum
Home | Profile | Active Topics | WebSearch | Active Polls | Members | Private Messages | Store | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 NIEUWS
 Binnenlands (POLITIEK) NIEUWS (geen opinie&column)
 Kamer debatteert met Rutte over vertrek Brinkman
 Forum Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

hansie
Erelid in de Orde van Fortuyn

16100 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  18:44:06  Show Profile Send hansie a Private Message
Kamer debatteert met Rutte over vertrek Brinkman

dinsdag 20 maart 2012 16:49

De Tweede Kamer debatteert dinsdag eind van de middag met premier Mark Rutte (VVD) over de situatie die is ontstaan na het vertrek van Hero Brinkman uit de Tweede Kamerfractie van de PVV.

De oppositie roept om verkiezingen na het uit de PVV-fractie stappen van Brinkman De oppositie roept om verkiezingen na het uit de PVV-fractie stappen van Brinkman

Volg vanaf 17.15 uur hier het debat in de Tweede Kamer over Hero Brinkman die uit de PVV-fractie is gestapt

Het minderheidskabinet van VVD en CDA heeft nu samen met de PVV de steun van 75 Kamerleden, net geen meerderheid.

Oppositie
Alle fracties steunden een verzoek van PvdA-leider Diederik Samsom, behalve Hero Brinkman zelf. Die vond het niet nodig omdat hij het kabinet toch wil blijven steunen.

De oppositie wil nieuwe verkiezingen nu het kabinet niet meer zou kunnen steunen op een Kamermeerderheid. SP-leider Emile Roemer. 'Rutte kan maar één ding doen en dat is zijn conclusies trekken. Dat betekent nieuwe verkiezingen.'

Ook de pas aangetreden PvdA-leider Diederik Samsom vindt dat het minderheidskabinet van VVD en CDA met gedoogsteun van de PVV ermee moet ophouden. Hij vindt dat premier Mark Rutte (VVD) uitleg moet geven aan de Tweede Kamer.

Doorgaan
D66-leider Alexander Pechtold zegt dat Rutte na het vertrek van Brinkman een 'hachelijk avontuur' aangaat. Volgens Pechtold moet Rutte zich afvragen of hij op deze manier wel kan doorgaan.

GroenLinks-leider Jolande Sap reageert via twitter op het nieuws van Brinkman 'Kabinet Kamermeerderheid met vertrek Brinkman kwijt. Lekker na tik CPB. Toekomst NL op het spel. Er is maar een oplossing: verkiezingen.'

Door Arne Hankel

http://www.elsevier.nl/web/Nieuws/Politiek/333843/Kamer-debatteert-met-Rutte-over-vertrek-Brinkman.htm

Gr Hansie


Geert Wilders,ik laat de PVVkiezer niet uitmaken voor racist, een gevaar voor de rechtsstaat of rechts-extremist. Dat laat ik me niet gebeuren. Iedereen die dat vanaf nu zegt, krijgt keihard de wind van voren. Ze kunnen de PVV niet aan, daarom schieten ze onder de gordel.”Klacht indienen

hansie
Erelid in de Orde van Fortuyn

16100 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  18:55:33  Show Profile Send hansie a Private Message
Hoor (S)Links toch eens oreren.

Gr Hansie


Geert Wilders,ik laat de PVVkiezer niet uitmaken voor racist, een gevaar voor de rechtsstaat of rechts-extremist. Dat laat ik me niet gebeuren. Iedereen die dat vanaf nu zegt, krijgt keihard de wind van voren. Ze kunnen de PVV niet aan, daarom schieten ze onder de gordel.”Klacht indienen Go to Top of Page

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  19:36:06  Show Profile Send Stephen a Private Message
De beste oplossing is meteen nieuwe verkiezingen uitschrijven. Hoe je het ook wendt of keert, het kabinet heeft geen meerderheid meer.
Klacht indienen Go to Top of Page

Daandaan
Laatste der Mohikanen

3116 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  20:02:12  Show Profile Send Daandaan a Private Message
Dit kabinet zit de rit wel uit. Het Cda gaat niet breken, indien wel dan kunnen ze de volgende ALV in een meterkast houden.. De VVD wil niet na 2 jaar weer in de oppositiebanken..Brinkman schrijf ik af(daar moet je je niet meer afhankelijk van maken.... de SGP krijgt gewoon meer macht, zij is de lachende derde (Rutte was niet voor niets op het congres van de SGP, hij wist van wilders dat Brinkman op zou stappen, wat denk je!)En laten we eerlijk zijn de sgp heeft ook goede dingen, ze wil de ivf uit het basispakket hebben, nou pakken die kans..Als het kabinet valt is het onnodig, ik hoop van harte, dat het blijft..het alternatief is een kabinet voor gelukzoekers en kinderpardonners ! Nee, dan dit maar !

De VVD heeft gewonnen, mijn portefeuille heeft verloren!
Klacht indienen Go to Top of Page

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  20:56:59  Show Profile Send Stephen a Private Message
Brinkman is nog niet afgeschreven, hoor. Hij sluit zich straks aan bij een andere partij en die gaat heel veel stemmen krijgen. Brinkman heeft heel veel aanhang onder de Nederlandse bevolking. Heb je EenVandaag niet gezien?
Klacht indienen Go to Top of Page

ancarlo
Super Allochtoon

30070 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  21:22:39  Show Profile Send ancarlo a Private Message
Brinkman steunt nog steeds dit kabinet dus ja?! De koeien kunnen loeien wat ze willen! Maar hieraan kun je goed zien dat al die loeiende koeien geen ene malle moer op hebben met het welzijn van dit land! Het ergste wat dit land nu kan overkomen is dat dit kabinet valt en er nieuwe verkiezingen moeten komen!

ancarlo

Honderd jaar geleden vroeg een Brits parlementslid aan de zionist Weizman waarom het Joodse thuisland in Israel moest zijn. Ergens anders kon toch ook?

Weizman antwoordde dat hij niet begreep dat het parlementslid elk weekend zo lang reisde om zijn oude oma te bezoeken. Er woonden toch genoeg oude dames in zijn straat?
Klacht indienen Go to Top of Page

Dekker
Advocaat van de duivel

11173 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  22:08:17  Show Profile Send Dekker a Private Message
Zie Brinkman wel naar de VVD gaan..............
Klacht indienen Go to Top of Page

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 20 Mar 2012 :  22:18:22  Show Profile Send Stephen a Private Message
Dat denk ik ook, Dekker. Vergeet niet dat Brinkman sociale wortels heeft. Hij was vroeger lid van de PvdA. Daar zal hij niet meer naar toe gaan, maar de VVD sluit ik niet uit. Hij zal ook heel veel kiezers naar zich toe halen. Ook sluit ik een nieuwe samenwerking met Rita Verdonk niet uit. Het wordt spannend in dit anders toch wel saaie land.
Klacht indienen Go to Top of Page

Daandaan
Laatste der Mohikanen

3116 Posts

Posted - 22 Mar 2012 :  19:42:27  Show Profile Send Daandaan a Private Message
Ik was het met Remkes eens, om niet te luisteren naar Brinkman tijdens de Catshuis besprekingen, want dat zou afsplitsing teveel belonen..punt voor hem..

De VVD heeft gewonnen, mijn portefeuille heeft verloren!
Klacht indienen Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Pim Fortuyn Forum © 2002 - 2014MIA Go To Top Of Page
Deze pagina werd u toegeworpen in 0.17 seconden Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03