Pim Fortuyn Forum
Pim Fortuyn Forum
Home | Profile | Active Topics | WebSearch | Active Polls | Members | Private Messages | Store | Search | FAQ
Username:
Password:
Save Password
Forgot your Password?

 All Forums
 OPINIE/ Columns/ Discussie en debat (geen NIEUWS)
 ENQUETE annex POLLforum (OPINIE)
 2009: Kabinet 'Grijs 1' valt
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Author Previous Topic Topic Next Topic  

Admin
Forum Administrator

2212 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  01:03:16  Show Profile Send Admin a Private Message
Poll Question:
Laten we beginnen met een leuke voorspelling voor 2009. Kabinet 'Grijs 1' valt dit jaar?

Choices:

Ja
Nee

(Anonymous Vote)
Klacht indienen

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  02:58:51  Show Profile Send Stephen a Private Message
Waarom zou het kabinet vallen? De mensen hebben volgend jaar wel iets anders aan hun hoofd. In tijden van crises moet het kabinet geen gekke dingen doen - zoals drastische bezuinigingen, salarisverlagingen of belastingverhogingen - dan blijft het lekker zitten. Kijk maar naar 1973 (oliecrisis, Joop den Uyl). Pas bij forse inkomensachteruitgang, zoals in het begin van de jaren '80, komt het volk in opstand. Mijn voorspelling is, dat dit kabinet blijft en na de verkiezingen sterker wordt met wellicht een andere minister-president van PvdA huize. Je weet wel wie ik bedoel. Ik ga er overigens niet op vooruit, want mijn aandelen zullen nooit meer het peil halen van wat ik er voor heb betaald.
Klacht indienen Go to Top of Page

GJ
Laatste der Mohikanen

2095 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  10:59:25  Show Profile Send GJ a Private Message
Het zou wensen zijn tegen beter weten in. Ik ga er simpelweg van uit dat de disgenoten van dit laffe vlees-noch-vis regiem tot aan de volgende verkiezingen tegen elkaar aan blijven schurken.
Nu ben ik er toch ook wel van overtuigd dat elk regiem in de nabije toekomst behept zal zijn met reli's en/of linksen in de koker waardoor er dus zowiezo weinig zal veranderen.
Maar dat zal n.a.w. ook niet het geval zijn met rechts-nationalistisch gekleurde coalitie.
De essentie van de maaschappelijke problematiek wordt toch ook bij de Rita's en Geert's niet ingezien. Dat blijkt wel weer uit hun programma's en hun uitlatingen.Het recht op een vrije wil impliceert de plicht tot het nemen van je verantwoordelijkheid.

Is het niet opvallend dat degenen die het hardst schreeuwen dat 'we' moeten 'delen' meestal zelf niets te 'delen' hebben ?

Religie...Het maakt meer kapot dan je lief isEdited by - GJ on 31 Dec 2008 12:24:27
Klacht indienen Go to Top of Page

Arnold
Forumclown

33190 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  12:52:16  Show Profile Send Arnold a Private Message
quote:
Originally posted by Stephen

Waarom zou het kabinet vallen? De mensen hebben volgend jaar wel iets anders aan hun hoofd. In tijden van crises moet het kabinet geen gekke dingen doen - zoals drastische bezuinigingen, salarisverlagingen of belastingverhogingen - dan blijft het lekker zitten. Kijk maar naar 1973 (oliecrisis, Joop den Uyl). Pas bij forse inkomensachteruitgang, zoals in het begin van de jaren '80, komt het volk in opstand. Mijn voorspelling is, dat dit kabinet blijft en na de verkiezingen sterker wordt met wellicht een andere minister-president van PvdA huize. Je weet wel wie ik bedoel. Ik ga er overigens niet op vooruit, want mijn aandelen zullen nooit meer het peil halen van wat ik er voor heb betaald.We zullen zien Stephen, we zullen zien. Het CDA moet zichzelf wel meer profileren nu Wouter Bos als grote leider is neergezet. Balkenende moet wel om straks inderdaad niet de slag bij de stembussen te verliezen. Daarentegen zullen de mensen volgend jaar geconfronteerd worden met de consequenties van de tegenslagen; belastingen gaan omhoog in plaats van omlaag. Werkgelegenheid zal een tik krijgen.

Aan welke kant je ook staat; het worden spannende tijden.

Ik wens jullie allen een voorspoedig 2014

Klacht indienen Go to Top of Page

tobie1
Laatste der Mohikanen

4605 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  18:13:27  Show Profile Send tobie1 a Private Message
Šls er dingen aan het licht komen die niet door de beugel kunnen,kan het kabinet zůmaar vallen, ik hůůp in 2009!
Klacht indienen Go to Top of Page

tobie1
Laatste der Mohikanen

4605 Posts

Posted - 31 Dec 2008 :  18:18:03  Show Profile Send tobie1 a Private Message
quote:
Originally posted by Stephen

Waarom zou het kabinet vallen? De mensen hebben volgend jaar wel iets anders aan hun hoofd. In tijden van crises moet het kabinet geen gekke dingen doen - zoals drastische bezuinigingen, salarisverlagingen of belastingverhogingen - dan blijft het lekker zitten. Kijk maar naar 1973 (oliecrisis, Joop den Uyl). Pas bij forse inkomensachteruitgang, zoals in het begin van de jaren '80, komt het volk in opstand. Mijn voorspelling is, dat dit kabinet blijft en na de verkiezingen sterker wordt met wellicht een andere minister-president van PvdA huize. Je weet wel wie ik bedoel. Ik ga er overigens niet op vooruit, want mijn aandelen zullen nooit meer het peil halen van wat ik er voor heb betaald.Die drastische bezuinigingen hebben ze in Den Haag al lang en breed uitgevoerd,vooral op het gebied van de zorg en ook belastingverhogingen in de vorm van al die taxen(vliegtax b.v.)
Het "zoet"van Balkenende is nooit gekomen..
Klacht indienen Go to Top of Page

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 01 Jan 2009 :  05:58:58  Show Profile Send Stephen a Private Message
quote:
Het "zoet"van Balkenende is nooit gekomen..


Dat "zoet" van Balkenende heb ik eigenlijk altijd al beschouwd als een worst die voor je neus wordt gehangen . . .
Klacht indienen Go to Top of Page

ancarlo
Super Allochtoon

30070 Posts

Posted - 01 Jan 2009 :  09:57:15  Show Profile Send ancarlo a Private Message
quote:
Originally posted by Stephen

quote:
Het "zoet"van Balkenende is nooit gekomen..


Dat "zoet" van Balkenende heb ik eigenlijk altijd al beschouwd als een worst die voor je neus wordt gehangen . . .Kijk, hierbij zijn wij het dus totaal eens!!
Ik heb dat nooit gelooft en dus gelijk gekregen, zooooooooooooo, voorspelbaar

ancarlo

Honderd jaar geleden vroeg een Brits parlementslid aan de zionist Weizman waarom het Joodse thuisland in Israel moest zijn. Ergens anders kon toch ook?

Weizman antwoordde dat hij niet begreep dat het parlementslid elk weekend zo lang reisde om zijn oude oma te bezoeken. Er woonden toch genoeg oude dames in zijn straat?
Klacht indienen Go to Top of Page

Arnold
Forumclown

33190 Posts

Posted - 02 Jan 2009 :  10:50:11  Show Profile Send Arnold a Private Message
Dit jaar wordt rampjaar voor Bos en kabinet

Lof kan snel omslaan in het tegendeel, zei Wouter Bos eind vorig jaar. Welnu: het is zover. Halen Bos en Balkenende samen 2011?

Door Syp Wynia

Halen premier Jan Peter Balkenende (CDA) en minister Wouter Bos (PvdA, FinanciŽn) samen 2011?
Het vierde kabinet-Balkenende besloot bij zijn aantreden, twee jaar geleden, alle adviezen in de wind te slaan en voor de kabinetsperiode uit te gaan van een economische groei van twee volle procenten per jaar. Dat was toen al onverstandig, maar het is met de kennis van nu rampzalig.

Dit jaar zal de economie minstens een beetje inzakken (0,75 procent, volgens het Centraal Planbureau, het CPB), maar waarschijnlijk meer (volgens econoom Pieter Korteweg, bankier Nout Wellink en oud-bankier Onno Ruding). Volgens het CPB trekt de economie eind dit jaar al weer aan, om volgend jaar op een plus uit te komen. Maar als Korteweg, Wellink en Ruding gelijk hebben, wordt ook 2010 een slecht jaar, of op zijn minst een kwakkeljaar.

Werkloosheid
De risicoís voor de welvaart, het bedrijfsleven, de huizenprijzen en de overheidsfinanciŽn zijn levensgroot. En die risicoís beperken zich niet tot 2009 en 2010. Als het slecht uitpakt, zullen de burgers de crisis van 2009 nog heel lang navoelen.

Dit jaar zullen de inkomens nog stijgen, maar daar hebben de honderdduizenden die hun baan verliezen al niet veel aan. Bedrijven zullen moeite hebben omzet te genereren, te exporteren en aan krediet te komen. De kans is groot dat de huizenprijzen dalen, mogelijk met tientallen procenten.

Voor de staatsfinanciŽn staan de seinen ook op rood. De afspraak dat de overheid in 2011 zou uitkomen op een begrotingsoverschot van 1 procent is onhaalbaar. De PvdA wil de staat extra geld laten uitgeven en de begrotingsregels loslaten, het CDA zal zich daartegen verzetten. Het kabinet kan daardoor in de problemen komen.

Kasbeheerder
Nu al is Bos niet de solide kasbeheerder die hij pretendeert te zijn. Door aankoop van ABN Amro en de Nederlandse rompen van Fortis, en door de kapitaalinjecties in de financiŽle sector, steeg de staatsschuld met bijna de helft. Bos betaalt voor die schuld nu al stevig meer rente dan de Duitse overheid. Vrijwel zeker is er ook een tweede ronde staatssteun voor de banken nodig, waardoor de schuld verder oploopt.

De inzakkende economie zorgt voor lagere belastinginkomsten en ook de inkomsten uit het aardgas dalen. En het moet nog maar blijken of Bos ABN Amro en Fortis uit de knoop kan halen, kan integreren en ook nog met winst kan verkopen, zoals hij eind 2008 luchtigjes opperde.


ĎHet applaus dat ik nu krijg kan snel omslaan in het tegendeel,í zei Bos al. ĎVan hosanna naar kruisigt hem is een kleine stap,í aldus de bijbelvaste PvdA-leider. Het is te prijzen dat Bos de lof die hem vorig jaar toeviel op waarde weet te schatten. Hij kan er nog even van genieten. Maar 2009 Ťn 2010 dreigen rampjaren te worden, voor de Nederlandse economie en voor Bos en Balkenende en hun kabinet.


Ik wens jullie allen een voorspoedig 2014

Klacht indienen Go to Top of Page

roger
Tegen onderdrukking

4016 Posts

Posted - 05 Jan 2009 :  18:21:55  Show Profile Send roger a Private Message
Dit kabinet valt niet. Ze kijken wel uit. Ondanks de peilingen zal er bij de volgende verkiezingen een hele stevige afrekening plaatsvinden.
Klacht indienen Go to Top of Page

bommel
Lid van Verdienste

4043 Posts

Posted - 06 Jan 2009 :  03:29:46  Show Profile Send bommel a Private Message
Welnee, deze club (volgens de peilingen allang een minderheidsregering) houdt uiteraard tot het bittere end vol en hoopt met zoethoudertjes (w.o. PVVstandpunten tijdelijk overnemen) te scoren bij de EU-verkiezingen komend voorjaar - als NLers inderdaad zo stom zijn als links/gristelijk denkt dat de meerderheid is krijg je die lui nooit meer weg.....gelukkig nieuwjaar
Klacht indienen Go to Top of Page

ancarlo
Super Allochtoon

30070 Posts

Posted - 06 Jan 2009 :  19:07:49  Show Profile Send ancarlo a Private Message
Bommel en de meerderheid is nog wel dommer wat dat betreft dan dat ze denken in Den Haag, jammer genoeg

ancarlo

Honderd jaar geleden vroeg een Brits parlementslid aan de zionist Weizman waarom het Joodse thuisland in Israel moest zijn. Ergens anders kon toch ook?

Weizman antwoordde dat hij niet begreep dat het parlementslid elk weekend zo lang reisde om zijn oude oma te bezoeken. Er woonden toch genoeg oude dames in zijn straat?
Klacht indienen Go to Top of Page

Dhamphir
Laatste der Mohikanen

818 Posts

Posted - 08 Jan 2009 :  15:53:24  Show Profile Send Dhamphir a Private Message
Het kan twee kanten op: Als de PvdA op flinke winst staat in de peilingen kunnen ze de stekker er wel eens uittrekken als er aanleiding toe is.
Zolang de coalitie in een minderheid is, zullen ze het m.i. niet doen.
Ik heb dus "nee" gestemd.
Klacht indienen Go to Top of Page

Henk Daalhuizen
Laatste der Mohikanen

1699 Posts

Posted - 09 Jan 2009 :  14:29:27  Show Profile Send Henk Daalhuizen a Private Message
Tussen CDA en PvdA zal er gevochten worden om de gunst van de
moslim-kiezer!
Klacht indienen Go to Top of Page

Stephen
Alternatief ereforumlid

15412 Posts

Posted - 09 Jan 2009 :  14:39:24  Show Profile Send Stephen a Private Message
Ik denk inderdaad dat de moslims straks voor de keuze geplaatst worden: stemmen op een partij voor gelovigen (CDA) of ongelovigen (PvdA). Die 1,6 miljoen moslims kunnen best voor een verrassing zorgen.
Klacht indienen Go to Top of Page

Joop Klepzeiker
Ridder in de Orde van Fortuyn

18935 Posts

Posted - 10 Jan 2009 :  07:59:30  Show Profile Send Joop Klepzeiker a Private Message
Dit kabinet zal NIET vallen, daar zal men wel voor zorgen!

Aangeboden door de vondelpark filosoof vanuit zijn hypotheek vrije bitumineerde kartonnen doos.
Klacht indienen Go to Top of Page

ancarlo
Super Allochtoon

30070 Posts

Posted - 02 May 2009 :  19:53:11  Show Profile Send ancarlo a Private Message
Ik denk inderdaad dat de moslims straks voor de keuze geplaatst worden: stemmen op een partij voor gelovigen (CDA) of ongelovigen (PvdA). Die 1,6 miljoen moslims kunnen best voor een verrassing zorgen

Volgens mij hebben wij 1.6 miljoen allochtonen en ruim 1 miljoen moslims in dit land Stephen, ik kan het verkeerd hebben natuurlijk!

ancarlo

Honderd jaar geleden vroeg een Brits parlementslid aan de zionist Weizman waarom het Joodse thuisland in Israel moest zijn. Ergens anders kon toch ook?

Weizman antwoordde dat hij niet begreep dat het parlementslid elk weekend zo lang reisde om zijn oude oma te bezoeken. Er woonden toch genoeg oude dames in zijn straat?
Klacht indienen Go to Top of Page
  Previous Topic Topic Next Topic  
 Forum Locked  Topic Locked
 Printer Friendly
Jump To:
Pim Fortuyn Forum © 2002 - 2014MIA Go To Top Of Page
Deze pagina werd u toegeworpen in 0.22 seconden Powered By: Snitz Forums 2000 Version 3.4.03